נכון שהמטבח הפיליפיני רחוק שנות אור מזה הישראלי ושהטעמים בו לא תמיד קולעים לכל חך, אבל כעם שידע מאות שנות כיבוש והושפע רבות מהשליטה הספרדית והאמריקאית עליו, הוא מכיל פיוז'ן תרבותי מוצלח הנשען על טעמים מעניינים, טכניקות בישול מסורתיות, חומרי גלם עדכניים וגם אווירה משובחת שכל טיול מאורגן לפיליפינים מעוניין לספוג במהלך הביקור. הנה 5 המסעדות המומלצות ביותר בפיליפינים:
-
מלון Astoria Village בבורקאי
בתוך הטיילת הגדולה והנחשקת של בורקאי, מסתתרת מסעדה הכוללת בופה עצום, שמזכיר את המטבח הישראלי המגוון והשופע ומאוד מתאים למטיילים שזקוקים ל"נחיתה רכה" עם עניין המזון במדינה. במסעדת המלון תמצאו בקר, עוף, ירקות בחמאה, סביצ'ה, מוקפצים, תוספות חמות מוצלחות, אייס טי שיוגש לשולחן ללא הגבלה וביקורות מהללות בגזרת השירות.
-
מסעדת אנטוניוס בטאגאטאי
שעתיים ממנילה ואתם באנטוניוס, המסעדה של השף הנודע אנטוניו שהייתה מועמדת לקבלת כוכב משלן. במסעדה תוכלו ליהנות ממנות פיליפיניות עדכניות לצד מטבח מערבי עכשווי ולהתענג על הטריות של חומרי הגלם והצילחות המרשים, תוך שאתם צופים בנוף מרשים. המקום בהזמנה מראש ובלבוש רשמי בלבד.
-
מסעדת אבאקה בסבו
אחת הטובות והנחשבות בסבו, ממוקמת בתוך מלון אבאקה שנמצא על חוף הים של האי מאקטן. המסעדה מציעה בעיקר אוכל ים תיכוני בדגש על דגים טריים, כשהלברק על הגריל (ההול סיבאס, שעניינו דג שלם המעושן בעצי הדר המעניקים ארומה מיוחדת) נחשב למנת הדגל המוצלחת והמומלצת ביותר במסעדה.
-
וילה מאיה בשירגאו
אי הגולשים המפורסם שנוהגים לאזכר בכל ענף אפשרי מהרצאותיו והמלצותיו הרבות של לונלי פלג ועד המלצות לביטוח גולשים של אבנר קופל , מצטיין מאוד גם בתעשייה הקולינרית המקומית שלו. מלון וילה מאיה הממוקם סמוך לשדות האורז המקומייים, מושפע מאוד מהמטבח הישראלי וישמח לפנק אתכם בפיתות עבודת יד, חומוס ושקשוקה, המוגשים לצד מנות וקפה מהמטבח הפיליפיני המסורתי.
-
People's Palace במנילה
מבין מאות מסעדות מעולות במנילה, צריך לציין לטובה דווקא את פיפלז פאלאס המתמקדת במטבח התאילנדי ונחשבת לאחת האסיאתיות המרגשות והמשובחות ביותר בעיר. המנה המומלצת במסעדה היא עוף בקשיו, שנחשבת לפשוטה במרכיביה אך בעלת תיבול מעולה ומרענן. לצידה תמצאו מתחם בילויים תוסס ואיכותי, מה שמקפיץ עוד יותר את האווירה ותורם לכיף והעונג שבלאכול במקום.
ומה לקינוח?
אמנם כל מסעדה כוללת מספר קינוחים, חלקם טובים וחלקם פחות, אבל מי מכם שישאיר מקום דווקא לקינוחים הפיליפיניים המקומיים בכל אחת מהמסעדות יגלה עידן טעמים חדש ומשובח. כדאי מאוד לנסות את האלו-האלו ("מעורבב-מעורבב") שכולל המון שכבות רכיבים מפתיעים ומדהימים ביחד, או את עוגת האורז והבננה המקומית שנעה בין מתיקות ממכרת לטעם עדין ומאוזן.