ברחבי מדינת ישראל- החל מהצפון הירוק ושופע המים, ועד הדרום הגדול שופע החולות- אזרחים במדינת ישראל נוהגים לבצע ארוחות משפחתיות. מאז ומתמיד, בין אם מדובר באירועים ובארוחות שנחגגות בבית או בשטחים הפתוחים- הציבור הישראלי מזוהה עם המנגלים- שנקראים בשפה העממית "על האש".
אין ספק שבשביל להוציא לפועל על האש, אין צורך באירוע או בסיבה משמחת- השמחה תבוא מעצמה. על מנת להוציא את הביצוע בצורה הטובה ביותר, עליכם להקפיד על מספר מאפיינים חשובים שנרחיב עליהם כאן. בכל שלב לחצו כאן למעבר לאתר החברה.
על האש לכל אירוע- האומנם?
אם גם אתם שואלים את עצמכם האם על האש יתאים לאירוע הקרוב שלכם- תנו לנו לעזור לכם. מעטים האירועים שבהם המארחים לא מציעים לאורחים לאכול ולשתות. עכשיו נשאלת השאלה אילו סוגי מזון נגיש למוזמנים? הסיבות שבשרים וירקות על האש מתאימים לכל סוג אירוע הן רבות. בין אם מדובר בזמן הדרוש להכנת המזון (מרגע הדלקת האש לא נדרש הרבה זמן כלל), המעטפת המנהלתית היא דיי פשוטה (מבחינת היערכויות להכנה), וניתן להכין אלטרנטיבות לסועדים שלא אוכלים בשר- על המנגל! (ניתן להכין ירקות על האש, טופו על האש וכו'). (המדריך המלא למנגל)
כיצד נשפר את העל אש שלנו?
על האש מתאים לכל סוג של אירוע. בין אם מדובר בארוחה משפחתית פשוטה בבית, בין אם מדובר בחגיגת יום ההולדת של הנכד בפארק, בין אם מדובר בחגיגות ל"ג בעומר בפארק- כל סוג אירוע שתוכלו לחשוב עליו מתאים להקמת עמדת מנגל. על מנת להפוך את האירוע למוצלח יותר, בהיבט של רמת ה-"על האש", יש כמה מאפיינים שחשוב לקחת בחשבון.
ראשית- המנגל. המנגל הוא בעצם המטבח היחיד באירוע מסוג זה. על כן, הוא חייב להיות ברמה טובה, שכן יש לו חלק עיקרי וחשוב בטעם הבשר. ישנם מגוון סוגי מנגל- החל ממנגל על פחמים, מנגל על גז ועוד. על מנת להוציא את הבשרים בצורה הטובה ביותר, עלינו להצטייד במעטפת מנהלתית טובה ואיכותית- המנגל בראש הרשימה.
שנית- הבשרים. הבשרים משחקים תפקיד חשוב ומרכזי בהצלחת האירוע. אין הכוונה היא שבכדי להוציא בשר טוב ובכדי לרצות את כלל הסועדים, צריך לקנות מוצרי גלם במאות שקלים ולקנות ללא בקרה. כוונת המשורר היא שצריך לבחור את סוגי הבשרים (ניתן גם להכין דגים, עופות, ירקות ועוד) בקפידה (תאריך תפוגה, צבע המוצר, ריח וכו').
שלישית- המעטפת המנהלתית כולה. על מנת להוציא אירוע על האש בצורה טובה, גם הציוד משחק תפקיד משמעותי. כל מנגליסט מדופלם, יודע שהמלקחיים והפחמים (במידה ומדובר במנגל פחמים) הם קריטיים ומשמעותיים להצלחת האירוע.
לחצו כאן על מנת לקבל מידע נוסף בנושא- החל מסוגי המנגלים השונים, אילו סוגי מזונות מומלץ לשים על האש וכמובן המלצות בנוגע לציוד ולדרכי העבודה.
קייטרינג לאירועים קטנים – המנגליסטים – לפרטים נוספים כנסו לכאן.